Offerte aanvragen

Home

Cursussen, Trainingen & Advies

Voor de bouw & infra in Noord Holland

Uitgelichte cursussen

Bouwcursus-training_Stijlelement
    BEKIJK CURSUS
    BEKIJK CURSUS
    BEKIJK CURSUS
    BEKIJK CURSUS

Het laatste nieuws

Bouwcursus-training_Stijlelement
12 - Feb

Maatwerkcursus Riggen, wat is dat precies?

𝗠𝗮𝗮𝘁𝘄𝗲𝗿𝗸𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝘀 𝗥𝗶𝗴𝗴𝗲𝗻
Als je denkt: ‘cursus ken ik nog niet?’ Dat kan kloppen!

Zoals je misschien weet bieden wij de cursus: 𝘢𝘢𝘯𝘴𝘭𝘢𝘢𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘭𝘢𝘴𝘵𝘦𝘯 aan.
Maar voor één van onze vaste klanten gaan wij nu ook een (maatwerk)cursus 𝘳𝘪𝘨𝘨𝘦𝘯 aanbieden.

Geen idee wat riggen is en daarbij het verschil tussen aanslaan van lasten en riggen? Geen probleem wij leggen dit graag aan je uit!

Wanneer je werkt met een kraan heb je een certificaat nodig. Zelfs wanneer dit nauwelijks voor komt en je bijvoorbeeld alleen af en toe een pallet aankoppelt. Een certificaat is nodig omdat er altijd gevaren kunnen ontstaan en je wel moet weten hoe te handelen en natuurlijk het liefst hoe je dit kan voorkomen.

Bij de cursus aanslaan van lasten leer je alle Arbowetten omtrent dit onderwerp, de risico’s en preventie, hoe je veilig moet werken met de hijswerktuigen en natuurlijk worden er tijdens de cursus ook praktijk situaties gecreëerd.

De cursus riggen gaat net een stapje verder. Want wanneer je rigger bent ben je ook wel de hijskraanbegeleider. Voor een kraanmachinist op grote hoogte is een rigger een extra set ogen op de vaak drukke bouwplaats onder hem. De rigger communiceert met de kraanmachinist en leidt het proces in goede banen. Ook bepaalt de rigger wie de kraan gebruikt en waar deze naartoe moet. De cursus is een mooie mix van theorie en praktijk en het streven is dat alle kandidaten met een certificaat naar huis gaan.

Nu je het verschil weet tussen beiden cursussen, weet je ook dat wij van
alle markten thuis zijn.

Heb jij dus een specifieke wens voor een cursus?
Geen probleem, stel hem gerust want wij willen graag met je meedenken!
En wil jij nou ook een cursus riggen na het lezen van bovenstaande?
Neem dan contact op met Bert Hulshof, 06-57280947.

06 - Nov

𝘉𝘏𝘝 é𝘯 112, 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘳𝘦𝘥 𝘫𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘦! Dat is dit jaar het thema van de 𝗱𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗛𝗩.

Wat er ook gebeurt: de éérste minuten bij een ongeluk zijn cruciaal voor het slachtoffer. Natuurlijk bel je 112 en komt er zo snel mogelijk professionele hulp.
Maar wat je in die eerste minuten doet om iemand te helpen, dit kan een kwestie zijn van misschien wel leven of dood. Hoe handel jij?

Wij bieden BHV cursussen en herhalingscursussen aan op onze locaties in: Velsen-Noord, Heerhugowaard en Zaandam.

Nieuwsgierig naar ons aanbod of realiseer jij je dat je ook weer een herhalingscursus of zelfs wel een BHV cursus nodig hebt? Neem een kijkje op onze site: https://bouw-cursus.nl/noordholland/cursussen/

10 - Oct

Geslaagde cursus: basis praktijkinstructie stucen

Vorige week was het bedrijvig in Velsen-Noord want bij elke dag vond de 𝗕𝗮𝘀𝗶𝘀 𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝗷𝗸𝗶𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗦𝘁𝘂𝗰𝗲𝗻 cursus plaats!

De deelnemers waren dit keer voornamelijk werknemers die bij Woningbedrijf Velsen de reparaties in de woningen uitvoeren.

Tijdens deze cursus werd er vooral geleerd welke soorten stuc er zijn en wanneer je deze toepast, hoe je het maakt en natuurlijk hebben ze geleerd hoe je het moet aanbrengen.
De werknemers van Woningbedrijf Velsen zullen door deze cursus niet hele woningen gaan stucen maar kunnen nu wel kleine stukjes aanpakken en hoeven niet meer een stucadoorsbedrijf in te huren.

Maar wie wél voornemens is om een groot deel van zijn woning te gaan stucen is MarckReus.
Eigenlijk zou zijn vrouw Eline (ja, je leest het goed) de cursus gaan volgen maar nu zij hoogzwanger is moest Mark er toch aan geloven. Mark en zijn vrouw Eline hebben een opknap huis gekocht en willen zelf een aantal ruimtes in de woning gaan stucen. Een super stoere uitdaging, zeker als in eerste instantie Eline de cursus wilde volgen en de woning zou gaan stucen!

Wij wensen Mark en Eline maar ook alle deelnemers van Woningbedrijf Velsen ontzettend veel succes!

 

 

12 - Jul

Certificaat verplicht voor PUR en Diisocyanaten vanaf 24 augustus 2023! 

Misschien staat het al op de to do list en misschien nog niet. Maar voor je het weet is het zover..
Want vanaf 24 augustus a.s. is het voor iedere werknemer die met PUR werkt verplicht om een speciale training te hebben gevolgd om hiermee te werken!

Waarom?
In PUR-schuim zitten diisocyanaten. Dit zijn gevaarlijke stoffen die onder andere astma kunnen veroorzaken.
Daarom is het vanuit Europese REACH-wetgeving vanaf 24 augustus 2023 verboden om met producten te werken die meer dan 0,1%  diisocyanaten bevatten zonder daar een speciale training voor gevolgd te hebben.

Toolbox BCTNH
Omdat leveranciers van PUR helaas niet of nauwelijks tijd hebben om deze training te geven biedt BCTNH hiervoor een speciaal op maat gemaakte toolbox aan!
Belangrijk! Wanneer er na 24 augustus a.s. een controle plaats vindt en er wordt gewerkt met PUR zonder certificaat kan er een fikse boete opgelegd worden..

De toolbox meeting wordt gegeven door Bert Hulshof en duurt +/- 1,5 uur waarbij het doel is dat elke kandidaat met een 5 jaar geldig certificaat naar huis gaat.
Wil jij ook een toolbox verzorgd door Bert? Neem dan contact met hem op via: 06-57280947 of mail naar info@bouw-cursus.nl.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele nieuws en aanbod en schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Loading

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW